ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Όπως εξηγούν οι ερευνητές σε μελέτη που δημοσιεύεται στο British Journal, η μουσική έχει ορισμένες επιδράσεις στον οργανισμό που μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες για την θεραπεία της κατάθλιψης και των εξαρτίσεων, ή ακομα και την πρόληψη των αυτοκτονιών.
🎵 Η μουσική βοηθάει να ξεχάσετε τα προβλήματα σας.
Συχνά της νύχτες το μυαλό σας χάνεται σε δυσάρεστες σκέψεις, από τις οποίες δεν μπορείτε να ξεφύγετε. Απλά βάλτε μουσική να παίζει. Ακόμα και ανά σας κάνει να δακρύσετε, είναι σημαντικό γιατί ειναι ο τρόπος του οργανισμού να εκτονωθεί.

🎶 Η μουσική εμπνέει την δημιουργικότητα.
Φινλανδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι βρισκόμαστε σε μεγαλύτερη εγρήγορση, όταν ι εγκέφαλος επεξεργάζετε ενα τραγούδι, εμπνέοντας έτσι την δημιουργικότητα.
 
🎼 Η μουσική ρυθμίζει την αναπνοή σας.
Η μουσική έχει την δύναμη να επιταχύνει τους καρδιακούς παλμούς, ή να επιβραδύνει την αναπνοή. Μπορείτε να ελέγξετε το σώμα σας απλώς επιλέγοντας τα κατάλληλα τραγούδια, που σας ηρεμούν η σας ξεσηκώνουν ανάλογα τη διάθεση σας.

🎵 Η μουσική χρησιμοποιείται για την θεραπεία του εθισμού.
Η μουσικοθεραπεία μπορεί να έχει μεγάλη αξία στην θεραπεία του εθισμού. Σίγουρα από μονή της δεν είναι αρκετή, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο.

🎶 Η μουσική μπορεί να αποτρέψει την αυτοκτονία.
Το 1997, ο γνωστός Darrell McDaniels, από τους Run DMC, ήταν στην κορυφή των charts. Κατά την διάρκεια μιας περιοδείας έπεσε σε κατάθλιψη και πείρε την απόφαση να αυτοκτονήσει. Κοιτάζοντας τους τοίχους σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, το τραγούδι angel της Sarah McLachlan έπαιξε στο ραδιόφωνο. Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο αλλά αυτο το τραγούδι του άλλαξε γνώμη και αυτός έγινε τεράστιος φαν της τραγουδίστριας.

🎼 Μουσική στο χειρουργείο.
Σύμφωνα με τον Δρ Anthony Youn η μουσική βοηθάει τους γιατρούς να χαλαρώσουν και να δουλέψουν καλυτέρα, ενώ ακόμα και ο ασθενείς φαίνεται πιο χαλαρός και χρειάζεται λιγότερη αναισθησία.

🎧 Η μουσική μειώνει τον πόνο.
Σύμφωνα με μία Βρετανική μελέτη στο Journal of Advanced Nursing, η μουσική μπορεί να μείωση το χρόνιο πόνο που προκαλείται από επώδυνες καταστάσεις συμπεριλαμβανομένης της οστεοαρθρίτιδας, της δισκοπάθειας ή της ρευματοειδούς αρθρίτιδας στο 21%. Η μουσική είναι μια απόσπαση της προσοχής του ασθενή, μια αίσθηση ελέγχου. Αναγκάζει το σώμα να απελευθερώσει ενδορφίνες, η οποίες εξουδετερώνουν τον πόνο.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΝΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΥ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΥΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ.

ΠΩΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

11 TRICKS ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ