ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Λοιπόν σε αυτό το κεφάλαιο αποφάσισα να δώσω λύσεις σε πολλά από τα ερωτήματα που γεννιούνται σε έναν πρωτοετή φοιτητή είτε πρόκειται για το πανεπιστήμιο και το διάβασμα, είτε πρόκειται για την εμφάνιση ή ακόμα και για τις παρέες. Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις ενός πρωτοετή φοιτητή και η δική μου άποψη σχετικά με αυτές.


Η πρώτη ερώτηση που όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές έχουν είναι το γνωστό σε όλους μας: Άραγε θα αποκτήσω καινούρια παρέα; Θα γνωρίσω αλλά άτομα;

Αυτή ήταν και η δική μου ανησυχία από την πρώτη στιγμή που έμαθα πως πέρασα εκεί που ήθελα.

Πάνω σε αυτό το θέμα έχω πάρα πολλά να πω. Αν είστε άτομο που ποτέ δεν ξεκινάει μια συζήτηση τότε προσπαθήστε να δείχνετε ότι είστε φιλικές, ώστε να έρθει κάποιος άλλος να σας μιλήσει.

Να έχετε πάντα υπόψη σας ότι όλοι βρίσκονται στην ίδια θέση με εσάς. Όλοι ψάχνονται για να βρουν καινούριες παρέες. Όσο πιο φιλική, προσιτή και με καλή διάθεση δείχνεις, τόσο ποιο πολλά άτομα θα προσελκύσεις.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είστε σε μια γωνίτσα, με τα ακουστικά στα αυτιά και το κινητό στο χέρι. Αυτό δείχνει ότι δεν σας ενδιαφέρει το να κάνετε παρέα με κάποιον και γενικώς σας κάνει απόμακρες, κάτι που πρέπει να αποφύγουμε. Ειδικότερα τις πρώτες μέρες, που είναι μέρες προσαρμογής και δημιουργούνται οι πρώτες παρέες.

Να πω σε αυτό το σημείο ότι οι παρέες που θα δημιουργηθούν τις πρώτες μέρες συνήθως είναι αυτές που θα κρατήσουν για όλα τα χρόνια της σχολής, οπότε προσπάθησε να επιλέξεις άτομα που αισθάνεσαι ότι έχεις κοινά στοιχεία μαζί τους και γενικώς άτομα που πιστεύεις ότι ταιριάζετε.

Ειδικά όταν βρίσκεσαι σε Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ προσπάθησε να αποφύγεις άτομα που είναι μέλη παρατάξεων, άτομα που το παίζουν ανώτεροι και γενικά άτομα που το μόνο που θέλουν είναι να καλύψουν προσωπικά τους συμφέροντα.

Και προς θεού ποτέ μην αρνηθείς να βοηθήσεις κάποιον αν στο ζητήσει. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσεις επαφές με κάποιον.


Πάμε τώρα σε ένα άλλο θέμα που αφορά κυρίως τα κορίτσια. Φυσικά και αναφέρομαι στο ένα και μοναδικό ερώτημα που όλες μας καίει. Τι θα φορέσω στην σχολή;

Προσωπικά θεωρώ ότι το καλύτερο ντύσιμο σε μία τέτοια περίπτωση είναι κάτι που θα σε κάνει να νιώθεις άνετα. Πόνταρε σε κάποιο τζιν και ένα λευκό ή ότι άλλο χρώμα θέλεις T-Shirt και τα sneakers σου.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ντυθείς λες και πηγαίνεις στα καλλιστεία. Είναι κάτι που θα προκαλέσει σχόλια και μπορεί να γελάνε όλοι μαζί σου.

Απέφυγε τα ψηλά τακούνια, πέρα από το ότι δεν βολεύουν καθόλου αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού. Επίσης προτίμησε ένα απαλό μακιγιάζ και όχι κόκκινο κραγιόν και μάτι λες και πας για κλαμπινγκ. Πας σε σχολή δεν πας βόλτα με τις φίλες σου.

Αν τυχόν θέλεις να ξεχωρίσεις και να φορέσεις κάτι διαφορετικό τότε βάλε ένα μακό φόρεμα ή ένα τζιν φόρεμα με τα sneakers σου και δέσε μία ζακέτα ή μια ζώνη στην μέση σου.


Ένα ακόμα κλασσικό ερώτημα είναι το αν πρέπει να διαβάζω όλη την χρονιά ή μόνο στην εξεταστική.

Η άποψη μου πάνω σε αυτό είναι το να διαβάζεις τις σημειώσεις την ώρα που τις παίρνεις. Είναι αδύνατον σχεδόν να κάτσεις στο τέλος του εξαμήνου και να διαβάσεις όλες τις σημειώσεις. Πρόκειται για την ύλη έξι μηνών που στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να είναι τεράστια όπως και η ύλη των πανελληνίων. Είναι αδύνατον να τα μάθεις όλα αυτά σε μια μέρα.



Αυτά είναι μερικά από τα κυριότερα ερωτήματα που μπορείς να ακούσεις από κάποιον πρωτοετή φοιτητή. Αν θεωρείτε ότι ξέχασα κάτι θέλω να μου το πείτε κάτω στα σχόλια και θα το αναφέρω σε κάποιο άλλο κεφάλαιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΝΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΥ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΥΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ.

ΠΩΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

11 TRICKS ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ