11 TRICKS ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ

Πως να κανεις το ξυπνητήρι τον καλύτερο σου φίλο.




 Για πολλούς από εμάς το πρωινό ξύπνημα είναι ο εφιάλτης μας και πολλές φορές ο λόγος της αργοπορίας μας στις δουλειές μας (εργασία, σχολείο, κλπ). Επιστήμονες υποστηρίζουνε ότι το κλειδί για να ξυπνάμε ευκολά βρίσκεται στο σώμα μας. Δηλαδή πρέπει να προγραμματίσουμε το ρολόι του σώματος μας, προγραμματίζοντας τον ύπνο μας και δίνοντας νόημα στο πρωινό μας. Παρακάτω υπάρχουν μερικά tricks ώστε να τα καταφέρουμε.

⏰ Μάθε γιατί πρέπει να ξυπνήσεις.
Το κίνητρο είναι ένας απο τους σημαντικότερους λόγους που θα σε κάνουν να σηκωθείς απο το κρεβάτι. Βρες το δικό σου.

⏰ Ρύθμισε το πρωινό σου πρόγραμμα.
Αφού ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου ποιες δραστηριότητες θέλεις να κανείς, σκέψου τι άλλο κάνεις συνήθως και αποφάσισε τι ώρα θα πρέπει να χτυπήσει το ξυπνητήρι σου. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς μερικά λεπτά παραπάνω.

⏰ Μάθε το ρολόι του σώματος σου.
Είναι πολύ σημαντικό να ρυθμίσεις αυτό το ρολόι. Για αρχή προγραμμάτισε ένα οκτάωρο ύπνου, μέχρι να χτυπήσει το ξυπνητήρι. Επανάλαβέ το για μερικές εβδομάδες, ακόμη και τα σαββατοκύριακα για να δεις πως ανταποκρίνεται το σώμα σου.

⏰ Δοκίμασε την μελατονίνη.
Ο οργανισμός παράγει απο μόνος του αυτή την ορμόνη. Συγκεκριμένα παράγετε από τον εγκέφαλο και βοηθά τον οργανισμό μας να γνωρίζει ποτέ είναι ώρα για ύπνο. Εσείς ωστόσο θα μπορούσατε να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα μελατονίνης η οποία θα βοηθήσει τον οργανισμό σας, ώστε να κοιμάστε νωρίς και να ξυπνάτε πιο ευκολά το πρωί.

⏰ Κλείσε την τηλεόραση και τον υπολογιστή.
Εάν με το που κλείνετε την τηλεόραση και τον υπολογιστή πηγαίνετε για ύπνο, το μόνο σίγουρο είναι πως ο ύπνος σας μόνο ξεκούραστος δεν θα ειναι. Κλείσε τα πάντα τουλάχιστον μια ώρα πριν.

⏰ Άσε το πρωινό φως να μπει στο δωμάτιο.
Το φως που μπαίνει από το παράθυρο, ειδικά το καλοκαίρι συντονίζει το σώμα σου με το ξεκίνημα της καινούριας μέρας και σε βοηθάει να σηκωθείς με συνοπτικές διαδικασίες.

⏰ Επαναπρογραμμάτισε το απογευματινό σου πρόγραμμα.
Ρίξε μια ματιά στις απογευματινές σου δραστηριότητες και ίσως εκεί ανακαλύψεις λόγους που δεν μπορείς να κοιμηθείς. Για παράδειγμα η γυμναστική μετά το δείπνο, το μόνο που θα σου προσφέρει είναι ένα φτωχό ύπνο.

⏰ Κάνε αξιολόγηση υπνου.
Οι διαταραχές του ύπνου πολλές φορές μπορεί να αποτελούν αίτια κάποιου προβλήματος υγείας, όπως οι αλλεργίες και η κατάθλιψη. Εάν αντιμετωπίζετε κάτι τέτοιο καλό θα ήταν να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας.

⏰ Μετακινήστε το ξυπνητήρι από το κομοδίνο σας.
Όταν το ξυπνητήρι βρίσκεται ακριβώς δίπλα σας, πολύ εύκολα μπορείτε να το αγνοείτε και να κοιμηθείτε μερικά λεπτά παραπάνω με αποτέλεσμα να φτάσετε αργοπορημένοι στις δουλειές σας. Για να μην πέφτετε λοιπόν στην παγίδα τοποθετήστε το ξυπνητήρι όσο πιο μακριά γίνεται από το κρεβάτι. Έτσι θα αναγκαστείς να σηκωθείς για να το κλείσεις.

⏰ Μην ξεφεύγεις τα σαββατοκύριακα.
Επειδή στο σπίτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να την βγάλεις στο κρεβάτι. Ακολουθήστε το ίδιο πρόγραμμα ώστε να παραμείνει σταθερό το ρολόι του σώματος.

⏰ Κράτησε ημερολόγιο ύπνου.
Για να βρείτε τον ύπνο σας και να μην κοιμάστε στον ξύπνιο σας, κρατήστε ημερολόγιο με τις καθημερινές σας συνήθειες. Αν μετά από δύο εβδομάδες αντιληφθείτε οτι οι νέες σας συνήθειες δουλεύουν διατηρείστε τις. Αν όχι τότε προγραμματίστε ξανά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΝΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΥ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΥΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ.

ΠΩΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ