ΠΟΝΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΥ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΥΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ.

Οι πόνοι περιόδου βρίσκονται στο πρόγραμμα μας κάθε μήνα, αυτό είναι γνωστό άλλωστε.
Για κάποιες ο πόνος είναι αβάσταχτος, ενώ για κάποιες άλλες πιο cool. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές ώστε να απαλύνετε τις ενοχλητικές κράμπες στην κοιλία και να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά τον πόνο.

❗  Όλα ξεκινούν από την διατροφή
Η διατροφή είναι το Α και το Ω στους πόνους της περιόδου. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που τρέφονται σωστά και γυμνάζονται, τείνει να πονάνε λιγότερο τις μέρες της περιόδου. Προσπαθήστε όμως να τρώτε υγιεινά όλες τις ημέρες του μήνα και όχι μόνο τις δύσκολες, γιατί έτσι δεν θα δείτε διαφορά.

❗ Διατηρήστε ζέστη την περιοχή της κοιλιάς.
Είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι προσπάθησε να διατηρήσεις τη περιοχή της κοιλίας ζέστη. Μην αφήσεις όμως την θερμοφόρα πάνω σου για πολύ ώρα, και προσπάθησε να ρίξεις στο εσωτερικό της χλιαρό και όχι καυτό νερό.

❗ Πιείτε νερό.
Είναι σημαντικό να είστε ενυδατωμένοι κατά την διάρκεια της περιόδου σας. Ακόμα και αν αισθάνεστε ότι θα "σκάσετε" από το πολύ νερό, κάλο θα ήταν να συνεχίσετε να πίνετε, ώστε να αποβάλλετε τα επιπλέον υγρά στο σώμα σας από τις κατακρατήσεις.

❗ Κόκκινο κρασί και μαύρη σοκολάτα.
Το κόκκινο κρασί είναι αλήθεια ότι είναι αρκετά καταπραϋντικό για τους πόνους της περιόδου. Μην κατεβάσετε ολόκληρο μπουκάλι μιας και το αλκοόλ δεν συνιστάτε για τις δύσκολες μέρες, αλλά ένα ποτηράκι κρασί και λίγη μαύρη σοκολάτα θα αποπλανήσουν το μυαλό σας και θα ξεχάσετε τις ενοχλήσεις σας.

❗ Ξέχνα το χαμομήλι και σκέψου την βιταμίνη Β και το μουρουνέλαιο
Μπορεί κάποια στιγμή να άκουσες την γιαγιά σου και να ξεκίνησες να πίνεις τσάι στην περίοδο σου. Αυτό όμως δεν βοηθάει στην κοιλιά αλλά στο στομάχι, άρα δεν απαλύνει τον πόνο. Αυτό που χρειάζεται είναι βιταμίνη Β ή μουρουνέλαιο που μειώνουν την φλεγμονή και απαλύνουν τον πόνο.

❗  Χαλαρώστε με αιθέρια έλαια.
Ένα καλό μασάζ είναι σίγουρα αυτό που θέλετε. Σε ένα μπολ ρίχνετέ 20ml αμυγδαλέλαιο και από 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας, γερανιού, λεβάντας και χαμομηλιού. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και έπειτα κάνετε καλό μασάζ  στην περιοχή της κοιλιάς. 

❗ Βάλε ένα πρόγραμμα στα παυσίπονα.
Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που έχουν σταθερό κύκλο, τότε μπορείτε να προγραμματίσετε κάθε ποτέ θα παίρνετε παυσίπονο. Λίγες ώρες πριν σας έρθει η περίοδος ξεκινήστε να παίρνετε παυσίπονα, ώστε να απαλύνουν σταδιακά τον πόνο. Συνήθως όταν τα παίρνεις την ώρα που πονάς παυσίπονο, η δράση του είναι μικρότερη και ίσως δεν καταλάβετε διαφορά. Ακόμα όμως και να μην έχετε σταθερή περίοδο προσπαθήστε να "ακούσετε" το σώμα σας. Όταν λοιπόν σας πιάσουν αυτές οι μικρές κράμπες και νιώσετε οτι "έρχεται" τότε πάρτε ένα.

❗ Κάντε κάτι για να ξεχαστείτε.
Όσο και αν πονάτε, πάρτε την απόφαση και βγείτε από το σπίτι. Μπορεί να σας φαίνεται επώδυνο αλλά μια ελαφριά μορφή άσκησης ή ακόμα και μια βόλτα στα μαγαζιά θα διατηρήσουν ζεστούς τους μύες του σώματος και θα απαλύνουν τον πόνο. Αν αυτή η ιδέα δεν σας ενθουσίασε, τότε σκεφτείτε να χοροπηδήσετε λίγο στο κρεβάτι, να βάλετε μια μάσκα προσώπου ή να κάνετε κάτι που θα σας κάνει να ξεχαστείτε και να αλλάξετε διάθεση.

Πηγές: T!LIFE, Ediva, Queen, juniors club.








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

11 TRICKS ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ