ΧΑΣΤΕ 10 Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Θέλετε να εμφανιστείτε στην παραλία ανανεωμένοι, ελαφρύτεροι και βέβαια με λιγότερα κιλά και περισσότερη καλή διάθεση; Ιδού η λύση
1η ενότητα: Οι κανόνες της δίαιτας

👍🏻 Τρώτε συχνά, κάθε 3 ώρες περίπου. Θα χάσετε κυρίως λίπος και όχι μυϊκό ιστό, δεν θα πίνατε και θα ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας, καθώς μια ποσότητα θερμίδων που καίμε καθημερινά τις καταναλώνουμε στην διαδικασία του φαγητού, δηλαδή στην ενέργεια που χρειαζόμαστε, για να μασάμε, να χωνεύουμε και να αφομοιώνουμε τα θρεπτικά συστατικά των τροφών. Όλες οι παραπάνω είναι διαδικασίες που καταναλώνουν ενέργεια με αποτέλεσμα ο μεταβολισμός μας τελικά να αυξάνεται κάθε φορά που τρώμε ένα γεύμα ή σνακ.
👍🏻 Κανονίστε να ζυγίζεστε μια φορά την εβδομάδα, την ίδια ώρα κάθε φορά. Αν ζυγίζεστε κάθε μέρα κινδυνεύετε να απογοητευτείτε, καθώς το βάρος σας παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις από μέρα σε μέρα και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το τι φάγατε το προηγούμενο βράδυ, σε ποια μέρα του κύκλου σας βρίσκεστε (για τις γυναίκες) ακόμα και από το αν πήγατε τουαλέτα την προηγούμενη μέρα.
👍🏻 Μην παραλείπετε γεύματα. Διαφορετικά θα καταλήξετέ να πίνατε και να τρωτέ στο τέλος περισσότερο όταν αποφασίσετε να κάτσετε να φάτε ή όταν θα τσιμπολογάτε επειδή δεν θα μπορείτε να συγκροτηθείτε, γεγονός που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και να παχύνετε αντί να αδυνατίσετε.
👍🏻 Πίνετε αρκετά υγρά. Προτιμήστε όμως όσα δεν έχουν θερμίδες, όπως είναι το νερό, το ανθρακούχο νερό, τα διάφορα αφεψήματα, ο καφές και τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, το μαύρο και το πράσινο τσάι. Μην καταναλώνετε όμως περισσότερα από δύο ροφήματα με καφεΐνη την ημέρα.
👍🏻 Αποφύγετέ το αλκοόλ η περιορίστε το στο ένα ποτήρι κρασί, τσίπουρο ή καθαρό ποτό (ουίσκι, βότκα, κλπ) χωρίς αναψυκτικό την εβδομάδα.
👍🏻 Τρώτε αργά. Ο εγκέφαλος χρειάζεται λίγη ώρα (περίπου 20 λεπτά) για να συνειδητοποιήσει και να μας ειδοποιήσει ότι χορτάσαμε. Επίσης το σάλιο περιέχει το ένζυμο αμυλάση, που συμβάλλει σημαντικά στην πέψη των τροφών και κυρίως των υδατανθράκων.
👍🏻 Φροντίστε να προγραμματίζετε από την προηγούμενη μέρα τι θα φάτε την επόμενη, ώστε να έχετε ψωνίσει και μαγειρέψει ότι χρειάζεται. Μην περιμένετε να πεινάσετε ή να φτάσει η ώρα του φαγητού, γιατί τότε κινδυνεύετε να φάτε ότι βρείτε μπροστά σας και όχι τα όσα προτείνει η δίαιτα.
👍🏻 Μην προσθέτετε πολύ αλάτι στο φαγητό σας. Το αλάτι προκαλεί φουσκώματα και  κατακρατήσεις υγρών, ενώ μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα υγείας, καθώς αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Σκόπιμο είναι να περιοριστεί το αλάτι στο φαγητό, στο 1 κουταλάκι την ημέρα. Μπορείτε επίσης αντ' αυτού να επιλέγετε αρωματικά και μπαχαρικά (μαϊντανό, άνηθο, βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη, δεντρολίβανο, μοσχοκάρυδο, κύμινο, πιπεριά, σκόρδο, κρεμμύδι και λεμονί)
👍🏻 Ραντίστε τα ψητά και τα μαγειρευτά κρέατα με λάδι και προσθέστε κρασί και νερό η λεμόνι αποφεύγοντας έτσι τα πολλά λιπαρά.
👍🏻 Μαγειρέψτε ξεχωριστά το κρέας από τις αμυλούχες συνοδευτικές τροφές. Το ρύζι, η πατάτα ή τα ζυμαρικά αν μαγειρευτούν μαζί με το κρέας θα απορροφήσουν το κορεσμένο λίπος, με αποτέλεσμα να γίνουν πιο βαριά, παχυντικά και ανθυγιεινά.

Προσοχή: 
⚠ Από το μενού που σας δίνετε για μεσημεριανό φαγητό επιλέξτε μία φορά την εβδομάδα κόκκινο κρέας, τρεις φορές την εβδομάδα κοτόπουλο η ψάρι και άλλες τρεις λαχανικά η όσπρια.
⚠ Από το μενού που σας δίνετε επιλέξτε για βραδινό ότι θέλετε ανεξάρτητα από το τι έχετε φάει για μεσημέρι. Φροντίστε όμως το βράδυ να μην τρωτέ πάνω από μία φορά την εβδομάδα κόκκινο κρέας.
⚠ Το ψωμί που συνοδεύει το φαγητό σας καλό είναι να είναι ολικής άλεσης.
⚠ Οι ποσότητες του κόκκινου κρέατος, του κοτόπουλου, της γαλοπούλας, των ψαριών και των λαχανικών υπολογίζονται μαγειρεμένες.
⚠ Μπορείτε αντί για ζάχαρη να χρησιμοποιείτε υποκατάστατό της στα ροφήματα σας.

2η ενότητα: Διαιτολόγιο για γυναίκες (1500 θερμίδες) και για άνδρες (1800 θερμίδες)
ΠΡΩΙΝΟ (γυναίκες και άντρες)
🍴 1 ποτήρι γάλα με 1,5% λιπαρά ή 1 γιαούρτι με 2& λιπαρά και 1φέτα μαύρο ψωμί ή 1 μπολ δημητριακά πλούσια σε φυτικές ίνες ή δυο φρυγανιές σικάλεως
Προαιρετικά: Καφέ ή άλλο ρόφημα χωρίς ζάχαρη.
ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ (γυναίκες και άντρες)
🍴 1 φρούτο εποχής
Προαιρετικά: Καφέ η άλλο ρόφημα χωρίς ζάχαρη
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ (για τους άντρες συμπληρώνεται 30γρ η μισό φλιτζάνι παραπάνω από ότι αναγράφεται)
🍴 120γρ κοτόπουλο στήθος, χωρίς πέτσα με 1 και μισό φλιτζάνι κριθαράκι και σαλάτα μαρούλι.
🍴 120γρ ψάρι άπαχο, ψητό ή βραστό με 3 βραστές η ψητές πατάτες.
🍴 1 φλιτζάνι όσπρια με 90γρ άπαχο τυρί 1 φέτα ψωμί και 1 φλιτζάνι χόρτα βρασμένα.
🍴 120γρ χοιρινό κρέας με 1 φλιτζάνι αρακά, 1 φέτα  ψωμί και 1 φλιτζάνι σαλάτα αγγούρι-ντομάτα.
🍴 120γρ στήθος γαλοπούλα χωρίς πέτσα, ψητό με μπάμιες (βρασμένες), 1 φέτα ψωμί και σαλάτα μαρούλι.
🍴 1 φλιτζάνι μπριάμ με 90γρ τυρί χαμηλό σε λιπαρά, 1 φέτα ψωμί και 1 φλιτζάνι σαλάτα αγγούρι-ντομάτα.
🍴 1 φλιτζάνι φασολάκια με 90γρ τυρί χαμηλό σε λιπαρά, 1 φέτα ψωμί και 1 φλιτζάνι σαλάτα αγγούρι-ντομάτα.
🍴 1 φλιτζάνι μαγειρεμένες μελιτζάνες με 90γρ τυρί χαμηλό σε λιπαρά, 1 φέτα ψωμί και 1 φλιτζάνι σαλάτα αγγούρι-ντομάτα.
🍴 2 γεμιστά με 90γρ τυρί χαμηλό σε λιπαρά και ένα φλιτζάνι σαλάτα αγγούρι-ντομάτα.
Προσοχή:
Στα παραπάνω μπορείτε να προσθέσετε μέχρι 2 κουταλάκια λάδι.
⚠ Αν πρόκειται για παραπάνω από 1 άτομα υπολογίστε την ποσότητα επί των αριθμό των ατόμων.
⚠ Στα 90γρ τυρί δεν προσθέτετε παραπάνω ούτε για τους άντρες.
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ (γυναίκες και άντρες)
🍴 1 φρούτο εποχής ή 1 ποτήρι γάλα με 1,5% λιπαρά ή 1 γιαούρτι με 2% λιπαρά
ΒΡΑΔΙΝΟ (γυναίκες και άντρες)
🍴 60γρ κοτόπουλο στήθος χωρίς πέτσα, βραστό η ψητό με 2 πατάτες, μια φέτα ψωμί και σαλάτα μαρούλι.
🍴 60γρ ψάρι τόνο με 2 βραστές πατάτες και βραστή σαλάτα (κολοκυθάκια, χόρτα, μπρόκολο, κουνουπίδι).
🍴 60γρ μοσχαρίσιο κρέας με 2/3 του φλιτζανιού ρύζι.
🍴 1 κριθαρένιο παξιμάδι με 2 φέτες τυρί χαμηλό σε λιπαρά, 1 φέτα γαλοπούλα βραστή και σαλάτα μαρούλι.
🍴 2 αυγά βραστά με 30γρ τυρί και 2/3 του φλιτζανιού ζυμαρικά και σαλάτα μαρούλι.
🍴 60γρ μπιφτέκι ψητό στην σχάρα με 2 πατάτες, 1 φέτα ψωμί και σαλάτα μαρούλι.
60γρ ψητό χοιρινό κρέας με 1 φλιτζάνι αρακά ή 1 φλιτζάνι φασολάκια ή 2 μικρές πατάτες.

3η ενότητα: Κάψτε τα.
Ακόμα και αν σε κάποιους ακούγετε κλισέ η αλήθεια είναι ότι η γυμναστική παίζει σημαντικό ρόλο στο να χάσετε το επιπλέον βάρος που σας ενοχλεί. Παρόλα αυτά όμως δεν ταιριάζει ούτε αρέσει σε όλους η ίδια άσκηση Έτσι μπορείτε να επιλέξετε μια ή περισσότερες από τις παρακάτω επιλογές που ταιριάζουν στην δική σας φυσική κατάσταση.
 🏃🏻 Τρέξτε. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει το τρέξιμο είναι ότι δεν χρειάζεται ούτε κάποιον ειδικό εξοπλισμό, ούτε κάποιον ειδικό χώρο. Έχετε υπόψη σας ότι η καλύτερη ώρα για τρέξιμο είναι μετά την δουλειά για δυο λόγους: Πρώτον γιατί αναγκάζεστε να να προσέξετε ποτέ και πόσο θα φάτε, ώστε να μην νοιώθετε πολύ "βαρύ" το στομάχι σας κατά την διάρκεια της άσκησης, και δεύτερον γιατί  "ξεδίνετε" από την ένταση που σας προκάλεσε η δουλειά.
🚶🏻 Περπατήστε. Έχει 2 μεγάλα πλεονεκτήματα: Είναι ιδανικό για όσους είναι αγύμναστοι και δεν έχουν συνηθίσει να ασκούνται και επίσης μπορείτε να το εντάξετε πολύ ευκολά στην καθημερινότητα σας.
🏊🏻 Κολυμπίστε. Το μπάνιο είναι μια ιδανική επιλογή κυρίως για το καλοκαίρι. Εκτός από το ότι σας δροσίζει, αποτελεί μια ευεργετική μορφή άσκησης, ιδανική για όσους έχουν πόνους, αφού δεν καταπονούνται καθόλου οι αρθρώσεις όσο κολυμπάτε.
⚽🏀🏐 Παίξτε ομαδικά παιχνίδια. Θα συνδυάσετε το τερπνόν μετά του ωφέλιμου, αφού εκτός από το οτι θα γυμναστείτε θα περάσετε χρόνο με τους φίλους σας και θα διασκεδάσετε.
🚴🏻 Κάντε ποδήλατο.  Θα χάσετε βάρος, θα διασκεδάσετε, θα κάνετε βόλτες με τους φίλους σας και επίσης θα αποκτήσετε μια εναλλακτική για τις μετακινήσεις σας.
💃🏻 Χορέψτε. Δεν θα κουραστείτε ιδιαίτερα και παράλληλα θα διασκεδάσετε και θα εκτονωθείτε. Μπορείτε να κάνετε και μαθήματα χορού και στην συνέχεια να χορεύετέ στο σπίτι σας ή όπου αλλού θέλετε.
🤸🏻Γραφτείτε σε κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής. Αν επισκεφτείτε ένα μεγάλο γυμναστήριο ή ψάξετε λίγο τις διαφορές προσφορές που υπάρχουν, μπορεί να εκπλαγείτε με τις επιλογές που σας προτείνονται *γιόγκα, πιλάτες, πολεμικές τέχνες κλπ). Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να διευρύνετε τους ορίζοντες σας και να αποκτήσετε πιθανώς και ένα καινούριο χόμπι.
🏇🏻 Επιλέξτε ένα πιο ιδιαίτερο σπορ. Με την ιδέα του οποίου φλερτάρετε εδώ και καιρό. Τι θα λέγατε για ξιφασκία, ορειβασία, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα ή ιππασία; Θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση, να χάσετε λιγο βάρος και βέβαια να κάνετε καινούριους φίλους.
🏋🏻 Και μην ξεχνάτε τα βαράκια. Την αερόβια άσκηση της προτίμησης σας είναι σκόπιμό να την συνδυάζετε με λίγες ισοτονικές ασκήσεις για την ενδυνάμωση του μυϊκού σας συστήματος (πχ. βαράκια, κοιλιακούς, push ups, κλπ). Ο συνδυασμός αυτός έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να έχει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για την σιλουέτα και την υγεία σας.

Πηγή πληροφοριών: Η ιστοσελίδα του περιοδικού vita


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΝΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΥ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΥΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ.

ΠΩΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

11 TRICKS ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ