ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ.

Και ποιος δεν έχει νιώσει έστω και μια φορά στην ζωή του να αγχώνεται για κάτι σημαντικό;
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι αγχώδης και ζορίζονται στην καθημερινότητα τους. Πέρα από το αρνητικό συναίσθημα που τους πνίγει, το στρες, και το άγχος δημιουργούν μια σειρά από δυσλειτουργίες και ανισορροπίες στον οργανισμό με την έκκριση κορτιζόλης και αδρεναλίνης, των ορμόνων του στρες.

Αυτές είναι οι νέες συνήθειες που χρειάζεται να αποκτήσεις για να έχεις κάθε μέρα ηρεμία και όχι άγχος.

🌇 Το πρωί που ξυπνάς, όταν είσαι ακόμα με κλειστά μάτια, πάρε 7 βαθιές αναπνοές.

🥤Πιες 1 μεγάλο ποτήρι νερό.

📓 Μάθε να κρατάς ημερολόγιο ευγνωμοσύνης: Γράψε όλα τα όμορφα, καλά, θετικά πράγματα που συμβαίνουν στην μέρα σου. Έτσι θα αποκτήσεις μια αίσθηση ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για την ζωή σου!

🏃🏻 Ασκήσου. Διάλεξε τι σου αρέσει: γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο, γυμναστήριο, γιόγκα... οτιδήποτε. Η άσκηση βοηθάει στο να να εκκριθούν ενδορφίνες, οι φυσικές ορμόνες της χαράς.

📝 Γράψε. Όταν αρχίζεις και αγχώνεσαι, άρχισε να γράφεις ότι σου έρχεται στο μυαλό, όσο πιο γρήγορα μπορείς. Σκοπός είναι να διώξεις την αρνητική ενέργεια που συσσωρεύετε μέσα σου και σου δημιουργεί άγχος.

😂 Γέλα. Βάλε το γέλιο και το χιούμορ στην ζωή σου. Διάλεξε να δεις αστεία βίντεο ή κωμωδίες. Στα δύσκολα δες την κατάσταση από μία πιο χιουμοριστική πλευρά και μην αφήσεις τον εαυτό σου να "πέσει" με το παραμικρό.

👯‍ Οι καλές παρέες είναι το κλειδί της ευτυχίας και της καλής υγείας. Διάλεξε τους φίλους σου με προσοχή: Ανθρώπους με θετική ενέργεια, με καλή διάθεση, άτομα με τα οποία έχεις κοινά στοιχεία, βγαίνεις, κάνεις πράγματα μαζί τους που σας ευχαριστούν. Μείνε μακριά από αρνητικούς ανθρώπους, από άτομα που όλο γκρινιάζουν και διαμαρτύρονται και όταν βγαίνετε το μόνο που κάνετε είναι στείρα ανταλλαγή προβλημάτων.

🥗 Διατροφή. Διάλεξε τροφές που σταθεροποιούν την γλυκόζη στο αίμα σου (φράουλες, φρούτα του δάσους, αμύγδαλα ή ξηρούς καρπούς). Να θυμάσαι ότι ο φυσικός βιολογικός ρυθμός του σώματος είναι να έχουμε υψηλά επίπεδα κορτιζόλης το πρωί που ξυπνάμε, άρα θέλουμε να τα κατεβάσουμε και να τα εξισορροπήσουμε.

🎧 Μουσική. Η μουσική μπορεί να λειτουργήσει αποσπώντας την προσοχή μας από τα προβλήματα μας και να μας δώσει μια ευκαιρία να εξερευνήσουμε τα συναισθήματα που έχουμε εκείνη την στιγμή.

🙂 Όχι άλλη πίεση. Μην προσπαθείς να πιέσεις τον εαυτό σου να κάνει κάτι που το φοβάσαι και δεν το μπορείς. Μην αφήνεις τους άλλους να σου πουν τι να κάνεις, κάνε αυτό που νομίζεις για να διευκολύνεις την ζωή σου.

❣ Εξάσκησε την τέχνη του να αγαπάς τον εαυτό σου. Αντί να επικεντρώνεσαι διαρκώς στα ελαττώματα σου, κάνε μια λίστα με τα προτερήματα σου και τις αξίες που έχεις σαν άνθρωπος. Μάθε να κάνεις κάθε μέρα περισσότερα από αυτά που αγαπάς και σε ευχαριστούν.

🤔Άλλαξε τις σκέψεις σου. Παρατήρησε τις σκέψεις σου και βάλε τις κάτω από το μικροσκόπιο: Είναι λογικές; Αυτο που σκέφτεσαι ισχύει; Ή είναι ο φόβος και η απαισιοδοξία; Σταδιακά άλλαξε τις, αντικαθιστώντας τις αρνητικές με πιο ρεαλιστικές.

👏🏻 Θετικές επιβεβαιώσεις. Μάθε να λες θετικά πράγματα στον εαυτό σου και να διαχειρίζεσαι την καθημερινότητα σου. Μάθε να παροτρύνεις τον εαυτό σου ότι μπορεί να τα καταφέρει.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΝΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΥ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΥΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ.

ΠΩΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

11 TRICKS ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ